Forum Suzuki Swift Polska


Re: TPS 3-przewodowy

Re: TPS 3-przewodowy

Postautor: parkour632 » 04 kwie 2018, 17:09

Silnik 1.3 g13bb 86km dziś zabrałem się za ustawienie tps a według znalezionego w FAQ przepisu :D z racji tego że po ostatnim czyszczeniu przepustnicy zaczął jakby drgac na wolnych obrotach i przerywać przy przyspieszaniu. Wszystko jest już dobrze jeśli chodzi o objawy lecz jeśli chodzi o wpiecie + w kostkę to na środkowym przewodzie miałem stałe 5v, dopiero na trzecim przewodzie, licząc od góry, miałem sygnał z czujnika i udało się wyregulowac pożądaną wartość napięcia :D Czy może jednak dla tego silnika jest przewidziana inna procedura całego ustawiana tpsa? Ewentualnie coś z elektryka jest nie tak jeśli chodzi o kostke.
parkour632
 
Posty: 50
Rejestracja: 31 maja 2015, 14:48
Lokalizacja: Warszawa, Bródno
Model: Swift 1.3 16v SOHC

Re: TPS 3-przewodowy

Postautor: parkour632 » 11 kwie 2018, 7:20

Może ma ktoś z was taki silnik czy to w swifcie lub justynie i sprawdziłby na ktorym z przewodow ma sygnał?
:D
parkour632
 
Posty: 50
Rejestracja: 31 maja 2015, 14:48
Lokalizacja: Warszawa, Bródno
Model: Swift 1.3 16v SOHC

Re: Re: TPS 3-przewodowy

Postautor: none7 » 11 kwie 2018, 8:11

po południu sprawdzę w manualu jak będę pamiętał
Obrazek,
dzielę się manualami do swiftów, pisz PW a wyślę mailem
Awatar użytkownika
none7
 
Posty: 2303
Rejestracja: 01 lut 2014, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Gostynin
Model: Suzuki Swift 1.6 i 1.0

Re: Re: TPS 3-przewodowy

Postautor: parkour632 » 11 kwie 2018, 16:40

Byłbym wdzieczny.
parkour632
 
Posty: 50
Rejestracja: 31 maja 2015, 14:48
Lokalizacja: Warszawa, Bródno
Model: Swift 1.3 16v SOHC

Re: Re: TPS 3-przewodowy

Postautor: none7 » 11 kwie 2018, 17:26

znalazłem jedynie taką informację. Wynika z tego że komp teoretycznie po resecie sam powinien sobie zaadaptować TPS-a. byle by mieścił się w granicach
Załączniki
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg (153.18 KiB) Przeglądany 251 razy
Obrazek,
dzielę się manualami do swiftów, pisz PW a wyślę mailem
Awatar użytkownika
none7
 
Posty: 2303
Rejestracja: 01 lut 2014, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Gostynin
Model: Suzuki Swift 1.6 i 1.0

Re: TPS 3-przewodowy

Postautor: parkour632 » 11 kwie 2018, 18:52

Czyli z tego wynika ze musze ustawic jeszcze raz.Ewentualnie sprawdzic czy miesci sie w tych wartosciach.
dzieki wielkie :D
parkour632
 
Posty: 50
Rejestracja: 31 maja 2015, 14:48
Lokalizacja: Warszawa, Bródno
Model: Swift 1.3 16v SOHC


kuchnie bytom

Wróć do Techniczny