Do Fallouta 4 będą dodawać poprzednią część, więc w przypadku gdy ktoś nie grał, to może za darmo nadrobić. A przyznam, że moim skromnym zdaniem Fallout 3 (oraz Fallout New Vegas) to bardzo dobre gry, tzn. jeśli ktoś ceni gry z otwartym światem, to można spędzić przy nich ogromną ilość czasu, a dodatkowo post-apokaliptyczne klimaty, mutanty, zniszczone miasta itd., mnie to osobiście niesamowicie kręci, dlatego bardzo czekam na F4. Jeszcze jakby wyszedł S.T.A.L.K.E.R. 2, to już całkiem byłbym pozamiatany
Wczoraj znalazłem Chessmaster 10th Edition, The Settlers 2 10th Anniversary oraz Titan Quest (plus dodatek Immortal Throne)

Skąd ja mam te gry, to już nawet nie pamiętam

Ale coś tam kojarzę, że w
Titan Quest zawsze chciałem pograć (ona jest z 2006 r.). Po krótkiej męczarni, w końcu udało się zainstalować na Win 8.1. Widzę, że to hack&slash, zobaczymy jak będzie się grało.
A przy okazji, dokupiłem kość 4GB RAM, póki cena dobra. Ale przykładowo w takim AC Unity nie bardzo widać poprawę, może odrobinę mniej tych pół-sekundowych "freezów", dodatkowo widać, że gra teraz potrafi wykorzystać niemal 5GB, ale podejrzewam, że aktualnie głównym ograniczeniem pozostała pamięć na karcie graficznej (oraz jej wydajność rzecz jasna

), ponieważ po ustawieniu kilku opcji na poziom wysoki (albo włączony), często pojawiają się właśnie te mini-freezy. W dodatku, jak wiadomo gra robiona pod zielonych, na ich stronie www, patrząc na poradnik wydajności
http://www.geforce.com/whats-new/guides ... ance-guideskoro dla GTX 680 przewidują wszystkie opcje na LOW lub OFF, no to ja tym bardziej muszę się do tego stosować. No ale muszę przyznać, że nawet na najniższych detalach ta gra wygląda bardzo dobrze, szkoda, że grywalność nie prezentuje się już tak dobrze, moim zdaniem. A jeszcze przyznam, że porównując pierwszą część oraz Unity, progres jeśli chodzi o ciekawość i zróżnicowanie zadań pobocznych, jest dość spory, mimo wszystko, jadę tylko wątek główny.