Witam, jestem nowy na forum, ale w Swifcie siedzę od 6 lat, najpierw Sedan 1995 1.6 2wd spowodował moją miłość do tego szybkiego i lekkiego japońca. Jakiś czas temu udało mi się upolować sedana w 4wd, kolorek ten sam, troche starszy bo 1991. Teraz zaczynają się pytania, czy ktoś jest mi w stanie trochę łopatologicznie wytłumaczyć na jakich zasadach działa ten napęd , gdzie jest co i jak mniej więcej rozwiązane. Ponieważ dostałem go z zaspawanym tylnim dyfrem (spokojnie, mam drugi niepospawany) co spowodowało, że jest na stałe zblokowany na wszystkich kołach(wszystkie na stałe kręcą się w tym samym tempie). Człowiek od którego go kupiłem twierdzi, że spawał tylko dyfer i tyle. W takim razie co z wiskozą która powinna gdzieś odpowiadać za dopinanie tylniej osi? Swifty były ze stałym 4x4 w sedanie ? Jeżeli inaczej to co jeszcze trzeba było by wymienić , żebym miał otwarty tylni dyfer ale nadal cieszył się napędem na wszystkie koła ? czy moduł dopinający tylnią oś jest w tylnim dyfrze czy w skrzyni biegów ?
Z miejsca przepraszam jeżeli mój post jest w złym dziale, starałem się odszukać coś na ten temat, ale chyba okazałem się w tym nieudolny. Jest to dużo pytań, ale myślę, że jeżeli ktoś wie jak to działa nie będzie miał z tym problemu. Fajnie było by dostać jakieś schematy serwisowe.
Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi.